Снимка: Istock

Когато обичате някого, в началото на връзката мислите, че това е достатъчно. Но с времето може би установявате, че за да имате успешни взаимоотношения, трябва да полагате усилия и да работите върху тях. Ако пък сте решили да предприемете сериозна крачка и да встъпите в брак, трябва да имате предвид, че рано или късно ще дойде труден момент за вас като двойка. Разбира се – това съвсем не е задължително. Но ако все пак в момента връзката ви е поставена пред изпитания, в следващите редове ви предлагаме няколко съвета, които могат да ви помогнат да се справите с тази ситуация. Ето ги и тях:

Разрешете финансовите въпроси

За много от двойките финансите стават тема, която се превръща в ябълката на раздора. Независимо какъв е проблемът – дали това, че някой от партньорите харчи неуместно; или пък това, че имате различни виждания относно това как трябва да се харчат парите; а може би фактът, че един от двамата печели повече – трябва да намерите адекватно решение.

Като за начало, опитайте се да проведете честен и открит разговор с партньора си. Споделете очакванията си относно разпределянето на парите всеки месец. Нека един от вас се съсредоточи върху харченето, а пък другият обърне внимание на спестяването. Определете ден в месеца, в който да седнете и да коментирате финансовите си въпроси.

Намалете нивата на стрес

Стресът е естествена реакция на организма, когато сме изправени пред предизвикателна ситуация. Когато обаче изпитвате високи нива на стрес за дълги периоди от време, това може да се превърне в хроничен стрес и да попречи на начина, по който се чувствате. Като резултат – прекаленото напрежение в работата може да се отрази и на взаимоотношенията ви. Постарайте се да изпълните времето, през което сте заедно, не с количество, а с качество.

Гледайте филми, слушайте музика, говорете на теми, различни от тези за децата и домакинството; отидете на кино, концерт или театър. Опитайте се да „освежите“ връзката си като преоткриете старо хоби (или пък измислите ново), което можете да практикувате заедно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase