Снимка: Istock
fallback

В любовта попадаме на различни партньори. Особено опасни са контролиращите. Не е задължително те да бъдат враждебни, агресивни. Контролът може да бъде под много форми и контролиращата половинка може да е привидно загрижена, но зад това ѝ лице да се крие човек, благодарение на когото ние ден след ден губим себе си като личност. Дали вие се намирате във връзка с такъв човек? Вижте 10 признака.

1. Той ви изолира от близките ви – Тактиките на изолация могат да бъдат открити или скрити. Също така е възможно партньорът ви да се оплаче, че вашите близки не го подкрепят, което ви принуждава да се чувствате така, сякаш трябва да изберете страна.

2. Не може да приеме критика – А вие с времето няма да искате да изразявате мнението си свободно, за да не се окажете виновни за това, че вредите на егото му. Тази динамика не е здравословна за връзката.

Защо се чувствате несигурни във връзката ви?

3. Става изключително прилепчив – Контролиращият партньор ще иска да знае къде сте всяка минута. Може да ви изглежда безобидно да сте на кафе с приятелка, а той да ви звънне по телефона поне веднъж, за да провери как сте, дали си прекарвате добре и т. н. Това прилепващо поведение може да означава ревност, но също така упражнява власт и контрол. Много е вероятно да иска да се почувствате виновни и да изоставите това, което правите, за да му обърнете внимание.

4. Чувствате се така, сякаш винаги грешите – Контролиращите партньори често започват спорове и скандали „от нищото“. По същия начин те са склонни да омаловажават и нападат близките си за привидно добро поведение. Със сигурност може да ви се стори, че каквото и да правите, не е достатъчно добро.

7 знака, че сте в неподходяща връзка

5. Важна е само неговата гледна точка – Това също е друг признак на контролиращия партньор. Той няма желание да види нещата от гледната точка на любимия човек. Така че, ако някога не сте съгласни (което по своята същност е нормално в една връзка), той ще приключи разговора ви и вероятно ще ви накара да се почувствате глупаво, че мислите различно от него.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ДоЕлементарно,Уотсън

преди 1 година

Не знаеш колко много права има жената мюсюлманка в консервативните общности, но съобразно с тамошния начин на живот. Тук е друго. Тук всеки ще й каже, като искаш нещо, постигни го сама. Там мъжът е длъжен да осигури всичко необходимо. Тук нея ще я наругаят, ако някой на улицата я закача или й причини нещо, ще кажат какво си търсила там? Мюсюлманинът е длъжен да защитава жена си от всичко, дори и с цената на живота си. Там веднага й дават развод, ако тя е в "състояние на дълбоко възмущение".

12

Анонимен

преди 1 година

Един приятел така го контролира жена му, не го пуска за риба даже да отиде сам само от работа в къщи и навсякъде трябва да е с нея. И парите всичките и ги дава и са общи ужасно е досадна...

11

Елементарно Уотсън

преди 1 година

В арабско е прието мъжа да контролира жената и тя да няма никакви права.

fallback