Снимка: Istock
fallback

Светът би бил прекрасен, ако нямаше завист. Но за жалост, животът постоянно ни среща със завистливи хора – познати, роднини, колеги, приятели, дори понякога и любимия човек. Завистта невинаги е видима. Тя може да е прикрита под дългогодишно познанство или приятелство, успешно бизнес партньорство. Да звучи като градивна критика, подкрепа. Могат да ви завиждат хора, които са много по-добре уредени от вас като социален статус.

Когато открием, че някой ни завижда, често се питаме защо това се случва. Защо хората си завиждат? Може би е същност, с която човекът се е родил, ниско самочувствие и т. н.

Как да разберете дали някой ви завижда? Вижте 10 знака.

1. Завистливите хора ще ви засипват с фалшиви похвали и неискрени комплименти. Обикновено завистниците се опитват да убедят останалите, че не са такива. Но изражението на лицето им и интонирането в гласа, винаги ги издават.

2. Не се радват искрено за постиженията ви. Завистливият човек никога няма да се зарадва искрено за вас, дори и да прави невъзможното да ви убеди, че ви подкрепя.

3. Парадират с успехите си повече от действителните си заслуги. Завистливият човек често се изтъква – колко е можещ, колко е възпитан, колко е интелигентен. Може дори да се сравнява с вас, казвайки ви, че той е учил в по-престижни училища и университети от вас.

4. Завистливите хора умишлено дават лоши съвети. За да ви объркат, навредят, злепоставят, за да сте по-зле от тях.

5. Те са много конкурентни с вас. В природата на завистниците е да се чувстват зле в компанията на човек, който е харесван и изпъква пред останалите, дори когато не прави нищо. В резултат на това те са много конкурентни (за всичко в живота), особено ако това се окаже ваш колега в работата, университета, ваша приятелка или приятел.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 месеца

Нещата отдавна са объркани и никой и нищо не си е на мястото,несправедливостта е повсеместна и нека чувството за справедливост не се бърка със зеленооката завист, по чиито стъпки върви и бедата.А иначе колелото се върти,който е горе ,после е долу...всяко виенско колело на пристанищен град,показва и символизира,че там всичко се върти оборотно,циклично и т.н.

15

Анонимен

преди 9 месеца

Съвременните магьосници около нас са два вида. Едните са хитреци, които печелят от наивността на хора, плащащи им за да бъде направена някаква "магия". Другите са магове на принципа "Направи си сам". Сами правят някакви абракадабри, с чиято помощ се надяват да постигнат нещо или просто от злоба и завист се опитват да навредят на други хора, в краен случа само ги тормозят със заплахи, че чрез магия ще им причинят нещо.

14

Анонимен

преди 9 месеца

Поне се изясни начинът за справяне с кварталните "магьосници".

fallback