Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между това да не можете да казвате лесно „не“ и да се извинявате твърде често, дори когато обстоятелствата не го налагат? Признак е на нужда от това да получавате постоянно одобрение от другите. Да сте харесвани. Разбира се, валидирането е нещо, което ние като човешки същества естествено жадуваме. Искаме да се чувстваме признати, привлекателни за другите, желана компания и т. н.

Докато за някои това е нещо нормално и не го търсят на всяка цена, за други е вид зависимост, която допълнително вреди на самочувствието им, въпреки че те смятат, че им действа повдигащо.

Дали вие сте от този тип хора? Вижте 11 признака.

1. За вас е важно да накарате хората да изразят интерес към вас. Това е вашият начин да получите потвърждение за това колко сте привлекателни, особено за противоположния пол.

2. Трябва постоянно да се успокоявате. Вие имате нужда постоянно да бъдете успокоявани и често чувствате, че трябва да бъдете похвалени за всяко малко решение, добър резултат в работа или друго. Това е знак, че вие на всяка цена искате да получавате чуждото одобрение.

3. Любимата ви тема е колко сте стойностни като личност. Когато не разполагате с достатъчно валидиране, може да започнете да говорите колко сте страхотни с надеждата, че другите ще се съгласят с вас.

4. При всеки удобен случай споменавате имена. Хората, които се нуждаят от това да бъдат харесвани, ще направят това, за да покажат, че се движат в определени кръгове на хора с добро социално положение.

5. Склонни сте да се сприятелявате с хора въз основа на тяхната репутация или богатство.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase