Снимка: Istock

Ако искате да постигнете определени неща в живота си, може би понякога усещате, че нещо ви спира. Вероятно често пъти сте се чудили какво точно е то и за ваше голямо съжаление сте установявали, че причината за всичко може би не се корени извън вас, а в самите вас.

Какви могат да са причините, които ви спират да живеете така, както бихте искали? Ето някои от тях:

Сами си поставяте ограничения

Ако често си мислите, че не сте достатъчно образовани, нямате достатъчно амбиции, квалификация или каквото и да било, вероятно просто сте свикнали да мислите така за себе си. Това, което можете да направите, за да обърнете посоката на кораба, е да спрете да мислите негативно за себе си. Вместо постоянно да мислите какво НЕ можете да направите, съсредоточете вниманието си върху нещата, които умеете. Така ще насърчите сами себе си.

Не мислите по правилен начин

Вероятно дори не сте забелязали, но ако се замислите, ще установите, че мозъкът ни работи най-добре чрез картини. Какво означава това? Помислете за някои от най-милите ви спомени от детството. Едва ли наум ви идват изречения или дори думи. Това, което изниква в съзнанието ви са картини. Щом осъзнаете това, чрез промяна на мисленето си, ще можете да промените и живота си. Следващия път, когато ви хрумне за някоя от целите ви, представете си (визуализирайте) резултата, който искате да постигнете, рисувайки картина в съзнанието си. Вместо да си преповтаряте отново и отново настоящето и това, което не ви харесва в него, мислете за бъдещето, представяйки си се на мечтаната позиция с работата, с мъжът на мечтите ви и т. н.

Страхувате се от бъдещето

Искате промяна, но някак си не правите нищо за да се случи тя. Защо? Може би трябва да бъдете честни със себе си и да си признаете, че всъщност се страхувате от промяна. Вероятно не сте доволни от сегашния си начин на живот и искате да го промените, но се страхувате да излезете от зоната си на комфорт. Страхът от промяна може да бъде тълкуван и като страх от непознатото. Но защо непознатото непременно трябва да е нещо страшно? Ами ако там се крие нещо прекрасно? Всичко е въпрос на гледна точка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase