Снимка: Istock

Той ви харесва, има ситуации, в които го показва. Има моменти, в които се сближавате, оставате с впечатление, че взаимоотношенията ви се задълбочават и точно тогава той се дистанцира. Тогава съвсем естествено е да си зададете въпроса защо това се случва.

Какви може да са някои от причините мъж, който ви харесва да се отдръпне, вижте в следващите редове.

1. Той се страхува от обвързване – Някои мъже се страхуват да не загубят свободата си. Също така, има мъже, които излизат или флиртуват с повече от една жена и това им помага да вземат решение с коя да продължат или пък не.

2. Той е бил нараняван в миналите си връзки – Още една причина мъж, който ви харесва да се дистанцира от вас е минало любовно разочарование. Независимо какво се е случило в предишната му връзка, ако е бил наранен, той ще се поколебае да изведе връзката на следващото ниво.

Как да разберете, че той не ви уважава?

3. Той чувства, че сте извън неговата класа – Особено ако смята, че вие като личност, социален статус сте на по-високо ниво. Това може да го кара да има ниско самочувствие, да се страхува, че няма да оправдае вашите очаквания.

4. Не е сигурен дали не сте във връзка – Защо в една минута се държи като заинтересуван, а в следващата – дистанцирано? Може би смята, че не сте свободна, че имате връзка или се срещате с някого и го е страх, ако ви покани на среща, да не го „отрежете“.

5. Страхува се от чувствата си – Когато един мъж се влюби, може да му е трудно да обработи тези емоции в съответствие с текущата си ситуация. Това означава, че някои важни неща може да заемат второстепенна позиция, като връзката например.

Ясни знаци, че той не ви харесва

Осъзнаването на реалността на ситуацията може да го накара да направи няколко крачки назад и да се откъсне от взаимоотношенията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase