Снимка: Istock

 Няма човек, който да не търси щастие, да не го преследва. Всъщност именно тези две неща пречат да бъдем щастливи. Те създават очаквания, разочарования. Няма нужда да търсим щастието, защото то присъства всеки ден в живота ни. Нещо, което забравяме. Вместо това, често даваме свобода на негативните мисли. Има ли как да преобърнем този процес? Определено има и това става чрез силата на позитивните мисли. Начинът ни на мислене създава усещания, енергия, привлича събития, кара ни да действаме.

Днес споделяме с вас 15 положителни мисли за повече щастие.

1. Чувствам благодарност за красотата около мен. Винаги има нещо красиво близо до вас, дори и да не го забелязвате веднага.

2. Гордея се със себе си, че дадох всичко от себе си. Ако даваш всичко от себе си, значи правиш достатъчно. Тази щастлива мисъл ще ви напомни да не се самопринизявате заради предизвикателства, грешки или несъвършенства.

3. Благодарен/благодарна съм за пречките, които ми помагат да изградя сила, да стана по-добра версия на себе си.

4. Имам за какво да благодаря всеки ден. Използването на тази положителна мисъл ни напомня, че можем да добавяме всеки ден по нещо ново.

5. Не се определям от миналото и използвам грешките като възможности за учене.

6. Благодарен/благодарна съм за всяка малка стъпка, която правя. Не забравяйте, че постигането на целите не се случва за една нощ.

7. Заслужавам щастие и мир. Когато знаете, че заслужавате радост, ще бъдете по-отворени към нея, позволявайки да се наслаждавате на усещането.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase