Снимка: Istock

Всеки, който мечтае да сключи брак и той да е дългогодишен и успешен, иска да знае кои са фундаментите, върху които може да го изгради. Има много бракове, които продължават години наред, но двамата или единият от партньорите не е щастлив. Истината е, че през годините на брака винаги може да има ситуации, които дори и не сме си представяли, че може да ни се случват. Въпреки това, още преди да се замислим за брак с определен човек, има някои грешки, които можем да допуснем и в крайна сметка да се стигне до развод. Вижте 10 от тях.

1. Избирате партньор, който има противоположни житейски планове на вашите, с надеждата, че ще „промените решението му“. Истината е, че редица бракове стигат до развод, само защото започват по този начин.

2. Сключвате брак с човек, когото ще се стремите да промените. Това особено важи за жените. Няма как да промените мъж, който не желае сам да се промени. Ако сега е лош, ще бъде лош и на по-късен етап.

8 неща, които ни помагат да поддържаме връзката си пълноценна

3. Вашите родители и приятели „решават“ с кого да се задомите. Много хора ще отхвърлят някого, който е по-съвместим с тях, в полза на друг, който се смята за по-„приемлив“ за семейството и приятелите им. Близките не спират да говорят колко „добра партия“ е той и е време да се побърза със сватбата.

4. Пренебрегвате крещящите червени флагове. Любовта наистина ни кара да гледаме през розови очила. Точно това е една от причините да ни бъде толкова трудно да видим някои предупредителни знаци. Или ги виждаме, но ни е по-удобно да ги подминем, казвайки си, че това е временно, за съответната ситуация.

Защо е важно да показвате привързаност към партньора си

5. Поддържате връзка с партньор, който прави неприемливи неща. Психически и физически тормоз, изневери, лъжи...

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase