Снимка: Istock

Купуването на употребявани дрехи и вещи е начин да дадете втори шанс, втори живот на все още годни вещи, които някой е решил да изхвърли. Така не само помагате на собствения си бюджет, но и на планетата. Изхвърлянето на дрехи и вещи, които все още могат да се използват причинява замърсяване, което влияе силно негативно на околната среда.

Много хора са почитатели на дрехите и вещите втора употреба, но все пак има някои неща, които е добре да не купувате употребявани, защото това може да крие риск за здравето ви.

Кои са нещата, които никога да не купувате втора употреба?

Обувки

В магазините за втора употреба се продават и обувки. Те обаче не е добре да се купуват употребявани, защото това крие сериозен риск от заразяване с гъбички, бактерии и други микроорганизми. Колкото и добре дезинфекцирани да са те, микроорганизмите живеещи в обувките са много устойчиви и могат да останат латентни дълго време.

Бельо

Бельото също със сигурност не е добре да се купува втора употреба. Гащи, бикини, прашки, чорапи са все елементи от бельото, които имат пряк досег с интимни зони и лигавици, в които виреят множество бактерии, които също остават латентни дълго време и могат да ви заразят.

Спортни екипи

Екипите за тренировка са нещо, което не е добре да купувате втора употреба. Колкото и добре дезинфекцирани да са, в тях човек се поти обилно. По тях остават множество мъртви кожни клетки и други екскременти от мастните и потните жлези, които могат да причинят кожни раздразнения и инфекции.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase