Снимка: Istock

Човек е създаден, за да живее в групи, да взаимодейства с други хора. Но винаги ние ще се различаваме по нещо от хората край насй, дори и от най-близките ни. Но най-голяма разлика и пропаст помежду ни ще има с токсичните хора. Те са навсякъде. Те са съседа, роднина, любовник, приятел, колега, познат. Няма проблем, с който да не можем да се справим, стига да искаме. Дали с токсичните хора бихме могли? Вижте 11 начина.

1. Избягвайте да ги подкрепяте или да си създавате конфликти в ситуация, в която те играят ролята на жертва, обсъждат пред вас други хора, опитват се да ви вмъкнат в интрига от безобиден разговор.

2. Не се увличайте. Справянето с нечие токсично поведение може да бъде изтощително. Не влизайте в спорове и не търсете начин да си го върнете на този човек.

3. Обърнете внимание на това как ви карат да се чувствате. Помислете дали срещата ви с тези хора или личност, ви влияе трайно зле.

4. Винаги поставяйте себе си на първо място. Не забравяйте, че токсичните хора са и добри манипулатори, егоисти и изискват другите да се съобразяват с тях.

5. Научете се да казвате „не“ и си тръгнете. Дори това да е ваш приятел, роднина, познат. Токсичните хора винаги трябва да бъдат отдалечавани.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase