Снимка: Istock

Поддържането на здрави взаимоотношения изисква постоянни усилия и разбира се най-важното е как правилно да комуникираме в брака, защото това е най-добрият начин да разрешим притесненията си, преди той да се разпадне.

Вероятно няма човек в брак (или дългогодишна връзка), който в даден момент да не си е задал въпроса: защо нещата са толкова трудни в неговия брак, докато при познати и приятели, всичко изглежда стабилно и хармонично. Когато излизаме по двойки с близки хора, следим публикации в социални мрежи, изглежда, че другите се справят в пъти по-добре, отколкото ние с партньора си. Какво не е наред с нас?

Истината е, че всеки брак в даден момент има по-малко или повече сериозни проблеми. Ако някой ви каже обратното, вероятно крие истината.

Какви са признаците на емоционалната изневяра

Конфликтът е неизбежен, но не трябва да бъде разрушителен за любовта. Именно комуникацията е основният проблем във всеки брак (връзка). Дори и в една двойка да се съберат идеалните партньори един за друг, те ще имат конфликти, спорове. Всеки влиза в една връзка със своя произход, разбиране за живота, възпитание, очаквания. Прилики винаги има, но има и разлики.

Тези различия могат и вероятно ще създадат конфликт, но точно тук е важно семейните двойки да могат да работят заедно, за да се справят с различията в отношенията си. Двама души е важно да разберат не само кое е работещо за тях, но и какво пречи на връзката и трябва да бъде елиминирано. Особено разликите в мненията не бива да се превръщат в проблем или източник на конфликт. Вашите идеи или начин на мислене просто са различни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase