Снимка: Istock
fallback

Ако харесвате някого, вероятно се опитвате да го накарате да ви забележи – смеете се на шегите му, правите му комплименти, опитвате се да бъдете на неговата вълна. Вероятно изпитвате неудобство да го поканите на среща и очаквате той да направи първата крачка. В следващите редове ще ви дадем няколко ценни съвета от специалисти как да направите това. Ето ги и тях:

Помолете за помощ приятел

Ако усещате, че между вас прехвърчат искри, помолете приятел (или колега), да ви помогне. Например – ако сте заедно на разходка или пък обядвате, нека той каже нещо от сорта на: „От вас двамата би излязла чудесна двойка“, или нещо в този дух. По този начин, малко по малко, ще помогнете на отсрещния човек да узрее за идеята.

Неща, които добрият партньор не би ви причинил

Помолете го да ви закара

Опитайте се да вмъкнете в разговора, че колата ви се е счупила и нямате с какво да се приберете вкъщи, или пък, че имате нужда от помощ при преместването на някаква тежка мебел. Би трябвало това да го накара да ви предложи да ви закара или пък да ви помогне. Ако той го направи, съвсем естествено вие го поканете на кафе и кажете, че вие ще платите, тъй като искате да му благодарите за помощта.

5 важни фактора за здравословна връзка

Направете така, че той да разбере, че в момента нямате партньор

Ако вече сте приложили някоя от по-горе изброените стратегии, той вече трябва да е разбрал, че вие нямате никого до себе си. В такъв случай, може да му отнеме малко време, през което да събере кураж, за да ви предложи да излезете. Все пак, намекнете, че си търсите сериозен партньор, а не просто поредната авантюра.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

Тя знае какво прави

13

Анонимен

преди 1 година

Покането го вие.

12

Анонимен

преди 1 година

Защо той трябва да я кани? Тя да няма...... сливи в устата? Или понеже е модерно и се ползват социални медии, да не и е прекалено голям маникюра, че не може едно съобщение да напише? Хем искат жените, хем ги сърби. Иначе за права като стане дума са все ощетени.

fallback