Снимка: Istock
fallback

Всяка връзка е различна и според индивидуалните особености и желания на партньорите в нея има различни аспекти, които я определят като здравословна или не. И все пак има някои общовалидни и важни показатели, които подсказват дали една връзка е здравословна.

10 признака, че във връзката ви няма здравословна комуникация

Здравословните отношения позволяват на партньорите да се държат естествено и непринудено, да бъдат емоционални и открити, да общуват и да изразяват себе си без страх от осъждане и отхвърляне. И колкото и различни да са връзките в цялото им многообразие и цветност, все пак има някои показатели и ключови компоненти, без които една връзка не може да е истински здравословна.

Кои са петте най-важни неща в една връзка, за да бъде тя здравословна?

1. Поставяне на граници.

Една връзка е здравословна, ако в нея има здравословни граници, които да ви допускат един до друг и същевременно да ви осигуряват индивидуално време и пространство. Необходими са физически и емоционални граници между вас и партньора ви, за да се чувства всеки от вас комфортно и щастлив.

2. Изслушване на партньора.

Невинаги всичко във връзките е щастливо, розово и безоблачно. Ще чувате „не“, ще бъдете разочаровани, ще сте огорчени, дори ядосани на партньора си в различни ситуации, но ако успявате да се изслушвате, да разбирате гледните си точки, да ги приемате и да се справяте с различията, това е признак на здравословни отношения.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

Най-важно е спокойствието, след това разнообразието = разходките сред природата.

7

Анонимен

преди 1 година

Доверие, уважение и поне някакви пари, не става въпрос за много.

6

Анонимен

преди 1 година

Както винаги позитивно, доброжелателно, утвърждаващо. За човек най-важно е да се чувства обичан. А човек, който обича е щастлив.

fallback