Снимка: Istock

Любовта е нещо, без което не можем. Не сме създадени да живеем без любов. Затова, когато се влюбим, усещаме, че с нас става нещо невероятно. И това не е случайно. Американски учени споделят по темата различните си теории. Сред тях са генетичната нужда от размножаване, запазването на вида, приливът на отделяне на хормони, намаляването на стреса и други. Всичко това звучи смислено, нали?

Влюбим ли се, изведнъж някои неща, които са ни се стрували невъзможни, започват да ни впечатляват от друга перспектива. Ето защо според учените за нас е хубаво, когато се влюбим.

Влюбването подобрява грижата за себе си

Когато се влюбим в някого, започваме да полагаме повече грижи за външния си вид. Обръщаме внимание на фигурата си, стила на обличане, прическата и т. н. Вълнението, което любовта ни кара да изпитваме ни вдъхновява да се грижим по-добре за себе си и това е прекрасно.

10 неща, които мъжете казват, когато наистина ви харесват

Активира биохимикалите в тялото ни, които ни карат да се чувстваме добре

Още един положителен ефект върху тялото от влюбването. То е свързано с очакване от приятни срещи, разговори с човек към когото изпитваме силни емоции, а ако са взаимни, още по-хубаво. Всичко това води до активиране на хормони и невротрансмитери в тялото. Има голям прилив на допамин и серотонин, които се включват по време на фазата на влюбването.

Хормоните в тялото предизвикват усещане за екстаз, възбуда, енергия и цялостно щастие. По време на секс пък се освобождава хормонът окситоцин, който ни кара да изпитваме доверие и привързаност към другия.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase