Снимка: Istock

Ако ви се струва, че все удряте на камък във връзките, има вероятност да се влюбвате все в емоционално недостъпни мъже. Има някои признаци за това. Започнали сте да излизате с някого, но той току-що е приключил предишната си връзка, не е могъл да забрави бившата си на този етап.

Знаци, че той е емоционално отворен към вас

Или пък усещате, че не може да се отпусне с вас, да бъде искрен и уязвим. Нещата се случват твърде бавно, по-бавно, отколкото ви се иска. Чувствате се в застой, чувствате се сякаш само вие полагате някакви усилия, а на него му е все едно.

Ако всичко това ви звучи познато, значи вероятността да се влюбвате всеки път в емоционално недостъпни мъже е доста голяма. Попаднали сте в омагьосания кръг на собствените си грешни избори и за това също има причина. Тя се крие именно у вас.

Понякога жените не си дават сметка защо не им върви в любовта или защо все попадат на емоционално недостъпни мъже, под чиято кожа така и не успяват да влязат.

Имам връзка с емоционално недостъпен мъж

Ето 3 от главните причини да се влюбвате все в емоционално недостъпни мъже.

1. Вие самите сте емоционално недостъпни и се страхувате да не бъдете наранени.

Когато сте попадали на куп неподходящи мъже и сте били наранявани в миналото е нормално да ви е страх този кошмар да не се повтори отново. В такива случаи човек се затваря в себе си, заключва същността си и емоционалността си, за да не се чувства опустошен отново и отново.

Отличителни черти на независимата жена

Така ставате емоционално недостъпни и не позволявате на себе си да бъдете обичани. Тази нагласа витае във въздуха и се усеща от мъжете, с които се срещате.

2. Имате ниско самочувствие и не смятате, че заслужавате по-добър партньор.

Ниското самочувствие пречи изключително много в любовта и връзките. Ако мъжете, с които се срещате усещат и виждат, че нямате желание да се борите, не вярвате в себе си, не търсите успех в живота си, приемате провалите като нещо нормално и не се опитвате да продължите с гордо вдигната глава, напълно нормално е да не получите уважение и любов.

6 грешки в езика на тялото, които рушат възможностите за връзка

За да поправите тази грешка, което ще ви помогне и да откриете любовта, демонстрирайте високо мнение за себе си. Повишаването на самочувствието е от критично значение за щастието в любовта.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase