Снимка: Istock

Когато приключим една любовна връзка, много е вероятно да се чувстваме разочаровани, тъжни, възможно е дори да изпаднем в депресия. С времето успяваме някак да преодолеем бившия партньор. Всяка връзка приключва различно. Понякога комуникацията продължава и след раздялата, има срещи за кафе, понякога сексът се възобновява, в някои случаи дори се стига до поддържането на по-добра комуникация, отколкото когато двамата са били във връзка. Има моменти, в които се прокрадват мисли, които ни водят в посока да си дадем отново шанс.

Дали да се съберете отново с бившия ви? Вижте 4 причини да не го правите.

Загуба на доверие

Ако във вашия случай бившият ви е изневерил или по друг начин е предал доверието ви, вие въпреки раздялата е възможно да сте му простили. Това ви помага да продължите напред в живота и намирането на по-достоен за вас партньор. Въпреки че не сте заедно, вие винаги ще бъдете подозрителни към този човек, ако сте решили да опитате отново.

Не можете да споделите собствените си притеснения или страхове, не можете да се отворите и да бъдете уязвими пред него.

Въпреки че двойките, макар и трудно, могат да възстановят доверието помежду си, истинската интимност се нуждае от доверие като основа. Искате да сте с партньор, който е съпричастен, някой, на когото имате доверие, който също ви вярва. Дали с бившия ви може да получите това или ще последва второ разочарование? Дали съмненията ви няма да стоят винаги помежду ви?

Как да привлечете който мъж си поискате

Проблеми с комуникацията

Комуникацията насърчава връзката, тя е неин фундамент. Ако бившият ви е спестявал някои неща, избягвал е трудни разговори или е ставал нападателен, агресивен, когато сте имали спор и е трябвало да разрешите трудна ситуация, помислете дали не заслужавате партньор, който да се грижи за вас и да общувате с уважение.

Въпреки че във всички взаимоотношения има разногласия, разрушителните спорове могат да съсипят връзката. Общуването един с друг не само за хубавите неща и нещата от деня, но и по по-значими въпроси е от съществено значение за любовното партньорство.

Ако комуникацията ви с бившия не е като между двама души, които са добри комуникатори, не се съмнявайте, че старите проблеми с разговорите бързо ще напомнят за себе си, освен ако не решите да се консултирате със специалист по връзките. Ако е имало физическо или психическо насилие, постоянна критика към вас, манипулация, вменяване на вина и ниско самочувствие, не си губете времето с този човек.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар