Снимка: Istock

Взаимоотношенията между хората са крехки и понякога нещата, които ги разрушават, могат да бъдат много дребни и несъществени. Ако не им се обърне внимание навреме, те могат да се превърнат в огромни предизвикателства. Любовните отношения минават през много етапи – от страст и тръпка през приятелство и любов, до брак и уседналост. В този ред на мисли – нещата никога не остават едни и същи – всичко е динамично и променящо се. Силната връзка се познава именно по това – когато двама души са способни да устоят на предизвикателствата на времето и да останат заедно, и в добро, и в зло.

Най-голямата заплаха за връзката идва тогава, когато хората, които са в нея спрат да се опитват и да работят по нея. Нищо не е вечно – и това с пълна сила се отнася за взаимоотношенията. След като етапът на влюбването приключи, започва друг – такъв, в който влюбените започват да се чувстват по-удобно да бъдат себе си. Но понякога този комфорт може да застраши връзката. Какви други подводни камъни можем да срещнем по пътя? Ето списък с някои неща, които могат да унищожат вашата връзка:

Да зависите прекалено много един от друг

Често пъти хората, които са във връзка забравят, че освен партньори, всеки един от тях е и самостоятелна личност. Когато са във взаимоотношения, те често превръщат другия в свой живот, така да се каже. Не забравяйте, че вие трябва да имате свои хобита и интереси извън връзката – ако не успеете да постигнете това, вие рискувате да станете прекалено зависими един от друг. Вероятно няма да е далеч времето, в което, изведнъж ще се окажете без приятели, без хобита и без друг живот. А животът е много повече от вашата връзка. Прекалено голямата зависимост в един момент, може да се окаже пагубна за връзката.

Да не се отнасяте с уважение

Това е много честа грешка във връзките, особено когато говорим за такива, които са продължителни. Ако не се отнасяте с уважение към партньора, нищо няма да може да опази връзката ви в дългосрочен план. Процесът трябва да е взаимен – ако се отнасяте зле с човека до себе си, колкото и да се извинявате, вероятно между вас ще започне да се отваря пропаст.

Да не подхранвате пламъка

Не е задължително да сте най-големите романтици, но малко разнообразие понякога само ще обогати връзката ви. От време на време изненадвайте любимия с ново бельо, направете си вечеря на свещи, гледайте любими сериали без децата, отидете на кино или театър. Направете нещо, което да насърчи обсъждането на теми, различни от домакинство, работа и деца.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase