Снимка: Istock

Знаете ли, че семейната среда, в която сме израснали, на по-късен етап в живота ни се отразява на това какви партньори избираме за любовни връзки, какви партньори ще бъдем ние за другия. Отношенията, които градим с родителите си, за добро или лошо бележат любовния ни живот.

Вижте някои от любовните типове партньори и какво е характерно за всеки от тях.

Угаждащият

Угодниците в любовната връзка обикновено са тези хора, които са израснали в лоши, контролиращи и осъждащи семейства. Ако родителите ви винаги са намирали недостатъци в нещо, което сте направили, или ако смятате, че са ви показвали любов, само когато сте имали добро представяне в училище, то във връзката ви с партньор, вие ще сте този, който ще угажда.

Такива партньори търсят приемане и утвърждаване и винаги се уверяват, че поставят щастието на всички останали пред своето собствено. Ако се разпознавате в този тип партньор, то много е вероятно да проявявате и пасивност, нерешителност в любовта.

Жертвата

Този тип партньори обикновено са възпитавани в семейства на груби и агресивни родители. Жертвата е потайна, не обича да се говори за нея. Понякога някои от тези деца си изграждат цял вътрешен свят, за да се изолират и да се предпазят от действителността, изпълнена с грубост, а и нерядко с насилие.

Като възрастни може да им е трудно да осъзнаят стойността си и често могат да се чувстват неспокойни, незаинтересувани и апатични. Те дори могат да се окажат във връзка с контролиращ партньор и да се придържат към неговите нужди, както са се съобразявали с родителите си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase