Снимка: Istock

Времето променя всичко – приятелства, любовни взаимоотношения, дори връзките ни с родителите и роднините. Не е задължително обаче тази промяна да е с негативен знак. За съжаление, когато правим равносметка, ние виждаме как все повече се отдалечаваме от хората, залисани в ежедневието, битовизмите, проблемите. Дните минават, стресът се натрупва и в един момент усещаме, че просто не можем повече. Тази ситуация със сигурност ще доведе до образуването на напрежение и поводи за скандали с половинката ни. Нима не се обичаме вече? Какво става между нас?

Ако и вие си задавате тези въпроси – не сте сами. Според психолози да не сте влюбени през цялото време е напълно нормално. Забравете за романтичните филми и сълзливите романи – животът не е идеален и в това може би се корени неговият чар. Не се отказвайте от вашата връзка – ще ви предложим няколко съвета, с които можете да накарате партньора ви да се влюби отново във вас. Кои са те? Нека разберем:

Направете така, че да му липсвате

Вероятно този съвет ви звучи странно – та нали връзката е именно това – да сте заедно. Според експерти по взаимоотношения обаче прекарването на време отделно един от друг всъщност може да бъде от полза и на двама ви. Опитайте се дори за кратко време да не сте на разположение – отидете на гости при майка ви за ден-два, направете кратка спа ваканция с ваши приятелки. По този начин ще дадете възможност на партньора ви да усети и разбере какво правите за него ежедневно.

Обичайте себе си

Звучи ви изтъркано, нали? Но все пак – правите ли го наистина? Бъдете честни със себе си, дори и от отговора да ви заболи. Помислете – ако не обичате себе си, вероятно на подсъзнателно ниво вие смятате, че не сте достойни за любов. Това определено ще ви попречи, ако се опитвате да създадете здрава и силна връзка. Опитайте се да се фокусирате над добрите си качества – това ще ви помогне да добиете една по-добра представа за себе си – в резултат на което ще се подобри и самочувствието ви. Жените, които са уверени в себе си и в способностите си са по-атрактивни за околните. Същото важи с пълна сила и за човека до вас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase