Снимка: Istock

Храната, която приемаме е от жизненоважно значение за начина, по който се чувстваме, както и за здравословното ни състояние. Желанието за секс означава, че се чувстваме добре – както физически, така и емоционално. И обратно – ниското либидо може да е свързано с прекалено големи нива на стрес или пък хормонални смущения.

Какво да направим, за да се чувстваме свежи, отпочинали и готови за приключения под завивките? Предлагаме ви списък с храни, които могат да подобрят сексуалния ви живот. Ето и кои са нашите фаворити:

Стриди

Вероятно вече сте чули или чели за невероятните качества на тази морска храна. Славата ѝ на афродизиак вероятно се дължи на наличието на цинк, който тя съдържа. Цинкът може да се окаже от изключителна важност когато говорим за мъжкия фертилитет, тъй като той подпомага регулирането на нивата на тестостерон. Проучване от 2018-а година доказва, че прекалено ниските нива на цинк могат да имат негативен ефект върху нивата на важния мъжки хормон. Стридите съдържат най-голямо количество цинк в сравнение с която и да е друга храна. Ако не сте почитатели на морските дарове – може да си набавите ценния елемент от говеждо, свинско, печен боб или пък тиквени семки.

Сьомга

Месото на тази вкусна риба е известно най-вече заради наличието на омега-3 мастни киселини, но освен удоволствия за небцето тя ще донесе и много ползи на вашия организъм. Ако не харесвате вкуса ѝ, можете да я замените със сардини или риба тон. Съдържанието на омега-3 в тези риби предпазва артериите от образуването и задържането на плака в тях – като по този начин подпомага кръвообращението и намалява риска от заболявания, свързани със сексуалната дисфункция.

Ядки и семена

За да се поддържате здрави и в добра форма – винаги имайте пакет ядки или семена в чантата си. Това ще ви предпази от избора на погрешна храна. Вълчият глад винаги ни връхлита в най-неподходящото време, ето защо този малък трик ще ви помогне да сте сити за по-дълго, осигурявайки ви цинк, омега-3, както и ел-аргинин – елементи, които ще ви помогнат да поддържате либидото си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase