Снимка: Istock

За да е успешна една връзка, освен любовта между двама души, е необходима и много работа. Както във всяка една област от живота и взаимоотношенията изискват отдаване и внимание. Невъзможно е нещо да процъфтява, ако за него не се полагат никакви усилия. Но има моменти, в които понякога сякаш усещаме, че нещо не е наред, че нещо не върви. Какво можем да направим, за да подобрим връзката си и да я направим по-хармонична? Какво казват по тази тема специалистите психолози?

Изразявайте благодарност

В ритъма на деня и в забързаното ежедневие често пъти забравяме за малките жестове на благодарност и оценяване на другия. Рутината ни превзема и започваме да приемаме нашия любим за даденост. Добре е да се опитате да спрете за миг, да отделите съвсем малко време от деня, в което да си припомните защо избрахте точно този човек, каква беше връзката ви в началото, колко луди нощи сте изживели и как нямахте търпение да бъдете заедно. Не позволявайте на монотонността да заеме мястото на предишните страст и любов. Кажете „Благодаря“ със и без повод – всеки мъж обича да бъде оценяван и ласкан.

Прощавайте

Научете се да се освобождавате от негативните настроения и се опитайте да прощавате по-лесно. Ние, жените, имаме склонност да задълбаваме прекалено много и да задържаме натрупаните отрицателни емоции. Опитайте се да се отпускате по-често, да освобождавате товара на мислите и натрупания стрес, който те причиняват. Приемете, че всеки прави грешки и да се прощава действа разтоварващо и освобождаващо – както на вас, така и на партньора.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.