Снимка: Istock

Често пъти си задаваме въпроса: „Достатъчна ли е само любовта, за да имаме здрава и силна връзка?“ В един идеален свят би била. Истината обаче е друга – можете да обичате безкрайно много някого и все пак да усещате, че нещо липсва. Ако партньорът ви не полага достатъчно усилия, за да почувствате вие, че си заслужава да се борите за тази връзка, дали не е настъпило време да потърсите някой друг?

Според специалисти, има три основни „стълба“ около които се гради една връзка – физическо привличане, приятелство, интелектуална стимулация. Например – ако сте привлечена от някого чисто сексуално, но усещате, че не можете да разговаряте с него, вие ще чувствате, че нещо липсва, дори да не можете да си обясните какво точно. Може би отсрещният човек е постоянно сериозен, а пък вие обичате да се смеете – тогава най-вероятно ви липсва аспектът на приятелството. Не е нужно всички от тези стълбове на връзката да са на 100% – някой аспект може да надделява, а друг да изостава. Но ако чувствате, че нещо липсва, вие сте склонни да искате да имате същата връзка със сегашния си партньор, каквато сте имали с предишен (или предишни).

Кои са знаците, че сегашният ви партньор не ви е достатъчен? Ето някои от тях:

Вие сте всичко за вашия партньор

Да сте всичко за някого на пръв поглед може да изглежда романтично. Но всъщност това може да не е точно така. Ако партньорът ви е влязъл във вашата връзка само с шепа приятели и почти никакви хобита и интереси, в един момент можете да почувствате, че той сякаш е заменил своя живот с вашия. Такива хора нямат свой собствен живот. Вашите приятели стават техни приятели, вашите интереси стават техни интереси... И в един момент можете да почувствате, че те не са ви достатъчни, защото сякаш насреща нямате самостоятелна личност, а човек, който се съгласява с всяка ваша прищявка. Това може да се окаже дори отблъскващо. Опитайте се да намекнете на партньора ви, че самостоятелността не е лошо нещо, и че от време на време всеки трябва да има своето пространство.

Партньорът ви предпочита да прекарва времето си с други хора

Няма нищо лошо в това, човекът, когото обичате да прекарва време с приятели, близки и роднини. Но ако сте решили да бъдете с някого, вие трябва да подхранвате тази връзка. Ако усещате, че вашият любим обича да прекарва времето си повече с други хора отколкото с вас, вие можете да усетите, че нещо липсва. Важно е да продължите да поддържате приятелствата си и след като вече имате връзка, но все пак трябва винаги да поставяте партньора си на първо място.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase