Снимка: Istock
fallback

Любовта в началото изглежда хаотична, нелогична, сякаш се е случила от само себе си. Но вероятно не си давате сметка колко голяма част от този процес контролирате именно вие. Наред с пеперудите в корема, вълненията и необмислените действия, страстта и желанието да сте постоянно с партньора си, има някои неща, които вие правите и които всъщност контролират кога и как ще се влюбите.

До голяма степен изглежда, че във влюбването има случайности, но не е съвсем така. Несъзнателно определяме в кого, кога и как точно да се влюбим чрез сигналите, които изпращаме, чрез усещанията, които имаме, срещайки подходящ партньор.

Понякога може да ви се стори, че сте се влюбили в някого от пръв поглед. Но изследванията на емоционалните връзки показват, че любовта от пръв поглед е по-скоро първоначално привличане, а не отделна форма на любовта. Това може да ви заблуди. Когато сте естествено привлечени от някого, енергията ви се концентрира върху него.

В тялото ви започват да се повишават хормоните на любовта – допамин, серотонин, норепинефрин, окситоцин, които ви правят еуфорични и превъзбудени. Тези хормони се долавят от хората около вас, особено от човека, от когото сте привлечени. Този механизъм го подтиква несъзнателно да обърне внимание на вашия интерес. По-просто казано това са първите етапи на влюбването, в които вие имате активно участие, дори да не го осъзнавате.

В този смисъл вие упражнявате контрол над това дали да се влюбите и дали другият човек да усети интереса ви. Но има един много тънък момент – не можете да накарате някого да се влюби във вас също толкова силно, колкото сте се влюбили вие.

Кои са начините, по които можете да повлияете на влюбването?

1. Вие контролирате дали и как ще се появите.

От огромно значение е как ще се представите пред човека, у когото ще събудите интерес и който е провокирал интерес у вас. Същото е като да отидете на бал, празненство, каквото и да е събитие. Вашето появяване и присъствие са от решаващо значение за това как ще бъдете приети.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Грешкаааа

преди 1 година

Исках да напиша съвети 2, 3, и 4. Първият съвет не винаги е приложим. Ще се появиш така, че да предизвикаш нужното впечатление само ако някъде наоколо не дебне някой трети, който е амбициран връзка при вас да не се получи. Затова трябва да си нащрек. Някой може грижливо и внимателно да е обмислил как да провали появата и представянето ти. Трябва да си съобразителен/съобразителна и да знаеш как да отреагираш на провокации.

4

Съвети №1,2,3

преди 1 година

са ценни за най-младите девойчета, за да не допускат да бъдат използвани от опитни егоисти, нито да служат като беззащитен обект, на гърба на който техни връстници мамини глезльовци градят самочувствие ("Вижте с какво хубаво момиче се подигравам, тя е влюбена, а аз пет пари не давам!") Защо уж не "не дава и пет пари"? Защото девойчето не ще да легне с него при първо повикване и той започва да й върти номера -"Ще ти се обадя довечера", но не се обажда и тя се чувства пренебрегната и без стойност.

3

Моята баба не е

преди 1 година

искала да се омъжва за дядо, ама са я накарали. Родителите са й казали- взимай го, той е богат, на ръце ша те носи, работа няма да пипнеш. И тя го взела. Голяма любов. Хахахах

fallback