Снимка: Istock

На всички ни се е случвало – отиваме на ново място, срещаме се с непознати, прибираме се вкъщи и вместо разтоварени и освободени от общуването с хора, ние се чувстваме потиснати и напрегнати. Това усещане може да е придружено дори с главоболие. В друг случай можем да изпитаме тези неприятни състояния, ако на гости ни е бил определен човек. Това може да е дори близък или роднина. За такава личност казваме, че има „лоши очи“ или пък, че е „енергиен вампир“. Не можем точно да дефинираме тези впечатления, но пък ясно можем да усетим негативните влияния на хора с подобна лоша енергия.

Как можем да се защитим при подобни ситуации?

Създайте невидим щит

Ако знаете, че ви предстои среща с много хора или пък с човек с лоша енергия, направете следното: седнете спокойно, отпуснете се и си представете, че сте защитени от невидим щит.

Представете си, че се намирате в нещо като черупка и никой не може да ви навреди. Можете да използвате тази визуализация, за да предпазите и ваши близки – деца, съпруг или родители.

Използвайте мощната сила на водата

Във всички обичаи и вярвания водата е мощна сила за пречистване и възобновяване. Веднага след среща с негативен човек наплискайте лицето си с вода – вярва се, че така отмивате негативната енергия. Когато се приберете вкъщи, можете да си вземете душ.

Носете със себе си чесън

Може да ви се стори глупаво, но една малка скилидка може да ви помогне. От древни времена чесънът се е използвал за прогонване на зли сили и за предпазване от „лоши очи“. Поставете скилидка чесън в чантата си – така ще сте сигурни, че тя ви предпазва.

Използвайте среброто като защита

Отдавна среброто участва в ритуали, свързани с прогонване на лоша енергия. Сребърните накити около врата и по ръцете ще ви предпазят от негативното влияние на околните. Имайте предвид, че за да се насладите на мощните енергийни ползи на среброто, не трябва да го комбинирате с други благородни метали.ю

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Коментари Напиши коментар

13

Star

преди 1 месец

За предпазване от ,,уроки" има само един начин и то доказан.Не нарушавайте никога ,,Наказателният Кодекс" и също ,,Десетте Божи Заповеди" и уроките ще стоят далеч от вас и вашите близки.

12

дедо Ташунко

преди 1 месец

bla bla bla

11

Хари Потър

преди 1 месец

С вълшебна пръчица, вълшебна тояга или вълшебен винкел.