Снимка: Istock
fallback

Всеки иска увеличение на заплатата и със сигурност всеки смята, че го заслужава. Но дали шефът ви е на същото мнение? Когато искате повишение или увеличение на заплатата, трябва да сте добре аргументирани. Ако допуснете някои често срещани грешки, вероятността да не получите това, което искате е голяма.

За да поискате повишение или увеличение на заплатата, опитайте се да сте възможно най-обективни и убедителни без да правите следните грешки.

Повдигате темата в неподходящ момент

Подходящият момент за такава чувствителна тема е от решаващо значение за успеха ви. Когато става въпрос за пари, точният момент е много важен. Преди да поискате увеличение се уверете, че компанията ви не изпитва затруднения. Ако върви процес на съкращения, например, надали ще получите повишение. Запознайте се и с политиката на фирмата за възнаграждение на постиженията. Разберете дали се вписвате в тях преди да поискате повече пари.

Искате повишение без да представите причини защо го заслужавате

Ако просто отидете при шефа си и му кажете, че заслужавате повишение, защото работите много, той може да ви отвърне, че не е сигурен в заслугите ви. Всеки човек е убеден, че заслужава повече и че работи много, но шефът му може да няма такива наблюдения. Когато искате повишение изложете аргументи за целта. Представете данни от свършената работа, докажете нагледно успехите си с фактически резултат.

Давате лични причини като аргумент

Ако мислите, че ще разчувствате ръководството, като поискате повишение, за да успявате да си плащате наема и сметките, грешите. Много хора са в подобно положение и това не би трогнало никого, що се отнася до заплащане. Уменията и постиженията са основата, върху която да стъпите в такива моменти.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Дони

преди 1 година

Ако си стигнал да просиш на раб. си място, то със сигурност не си на адекватно такова...

13

Анонимен

преди 1 година

АбеСамо директори мениджъри и началници вождове много индианци . Цък.

12

Анонимен

преди 1 година

Има хора които по добре да им плащат за да ме правят нищо. По добре мързелив гении отколкото работлив креативен кртен.

fallback