Снимка: Istock

Ако имате проблеми със съня и бихте искали да се чувствате по-добре, може би нямате нужда от доктор, а от… повече секс!

Освобождаването на хормони по време на интимност, действа добре не само на тялото, но и на настроението ни. Докато правим секс се отделят ендорфин, тестостерон, окситоцин и естроген. С напредването на възрастта, производството на хормони намалява, и това се забелязва в по-голяма степен при жените, отколкото при мъжете. Ето защо, колкото по-често се наслаждавате на интимност, толкова по-млади ще се чувствате. А ето какви ползи бихте имали от редовните сесии под завивките:

Редовният секс има противостареещ ефект

Всеки път, в който изпитвате оргазъм, тялото освобождава тестостерон и естроген – хормоните, които са отговорни не само за нашето репродуктивно здраве, но и за състоянието и красотата на нашата коса, кожа и кости. Благодарение на тях, ще се радвате и на добрефункционираща сърдечно-съдова система.

Може да замени кардио тренировка

Посещението във фитнес залата може да не е любимо на всеки. Можем да заметим досадното бягане на пътека със по-кратка или по-дълга любовна сесия с любимия човек. Ласките ще направят кожата ни по-блестяща, сърцето ни по-здраво, а ставите и мускулите – по-издържливи!

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase