Снимка: Istock

В грижата за здравето и красотата на кожата обичаме да ползваме различни видове масла. Разбира се, не забравяме, че маслата са чудесна грижа и за нашата коса. Обикновено ги ползваме като грижа преди обичайното измиване на косата. Важно е етеричните масла да се комбинират с базови масла като зехтин, кокосово масло, масло от шея, макадамия, жожоба или както са ни посъветвали специалистите. Ако и вие обичате да глезите своята коса, вижте кои са едни от най-добрите масла за нея.

1. Кокосово масло – С богатството си от мастни киселини, витамини, минерали, кокосовото масло е едно от най-добрите масла за коса. То не само подхранва кожата на главата, но и овлажнява косата ви в дълбочина. Смята се, че и предпазва косата от топлинно увреждане, възстановява увредения ви скалп и тъканите на косата.

2. Бадемово масло – Според Annals of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, бадемовото масло съдържа витамини, протеини и токоферол, които значително насърчават растежа на косата. То лесно се абсорбира в тъканта на скалпа, което го прави най-доброто масло за растеж на косата. Също така предпазва косата от накъсване.

3. Масло от гроздови семки – Това масло се извлича от гроздови семки, които са богати на хранителни вещества и антиоксиданти, особено важни за здравето на косата. Смята се, че спомага за укрепването на космените фоликули, укрепва слабата и чуплива коса, намалява косопада.

4. Рициново масло – То е богат източник на витамин Е, минерали и протеини. Също така съдържа рицинолеинова киселина, която помага за намаляване на възпалението на скалпа, както и подпомага кръвообращението в него.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase