Снимка: Istock

Една от най-честите причини за спорове в една връзка или брак са домашните задължения. Когато двама души живеят заедно със или без деца, има отговорности, които е редно да бъдат разпределени, но и такива, в които да си помагат взаимно.

За много мъже не е мъжкарско да измият чиниите, да сготвят нещо вкусно, да помогнат в слагането на масата на половинката си и т. н. Домакинските задължения са тема, която поставя своето начало още в първите месеци или може би година от съжителството ни като двойка.

И да, ако не се изясни този въпрос още в началото и не се намери вариант, който да е удобен за двете страни, има разочарование, конфликти, усещане за липса на подкрепа.

Вижте 5 възможни причини той да не ви помага.

1. Много мъже все още приемат стереотипните вярвания относно домашните задължения.

Все още се срещат мъже, които са склонни да мислят, че в една връзка, жената изпълнява определени отговорности, а мъжете други. Понякога дори може да чуете мъж да казва, че това е задължение на жената, а задължението на мъжа е еди-кое си. Това обикновено се дължи на възпитанието и примера, които мъжете получават в семейството, в което са израснали.

Ето защо е важно да разберем дали партньорът ни наистина е получил такъв пример от родителите си или има друга гледна точка. Също така не бива да забравяме да споделим какви са били нашите очаквания и в крайна сметка да създадем работещ модел за нашата връзка.

2. Може в миналото да се е засегнал от ваша критика, на която вие дори не сте обърнали внимание.

Мъжете са горди, а когато се заемат с нещо свързано с дома и ние им отправим критика или решим да го направим по-добре от тях, това може да ги откаже занапред да ни помагат. Понякога те се нуждаят от положителни отзиви или ако има нужда от корекция, отново да го направим, изразявайки благодарност и намирайки правилния тон, с който да споделим кое не е наред.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase