Снимка: Istock

Червените флагове са сигнали, които много често пренебрегваме във връзките си, особено в началото, когато пламъкът на страстта и любовта грее с особена сила и замъглява преценката ни. В началните етапи от връзката могат да се появят предупредителни сигнали, че нещо с партньора ни не е съвсем наред. Тревожните червени флагове, за които е добре да следите, ще ви помогнат да се ориентирате по-добре в това каква личност стои срещу вас, какви намерения има към вас, можете ли да разчитате, че отношенията ви имат бъдеще и могат да се развият по здравословен начин.

Кои са червените флагове, за които да следите в началото на връзката? Ето 5 от тях.

1. Твърде много информация, поднесена прекалено скоро.

Някои хора се опитват да установят дълбока интимна връзка с потенциално задълбочаване още в самото начало. Те разпитват надълбоко, за да се ориентират в характера, личността и миналото на половинката си. Поднасят и прекалено много информация за себе си. Скъсяват дистанцията, което от една страна не е лошо, но ако се случва твърде бързо и сякаш целенасочено, може да означава, че човекът се опитва незабавно да изтрие и забрави минала връзка, да започне нова и да се почувства отново щастлив.

Обикновено в такива случаи означава, че човекът не е забравил бившата си половинка и се опитва да я замести. В други случаи може да означава, че си е поставил срок за преследване на някаква цел – семейство, деца, сериозна връзка. В такива случаи е много вероятно любовта, която си мислите, че има между вас, да не съществува, а партньорът ви да вижда във вас само начин да постигне целите си. С течение на времето може да осъзнаете, че не изпитва силни чувства към вас, а вие сте просто средство за постигане на целите му.

2. Безизразност.

Безизразността може да се дължи на много причини. Човек може да се срамува да изразява емоции в началото на връзка. Възможно е да смята, че изразяването на чувства може да го накара да изглежда слаб и уязвим. Също така е възможно да се плаши от поемането на рискове във връзките. Вероятност има и да страда от някакви психосоциални колебания, за които ще усетите още признаци с течение на сближаването. Ако човекът общува с вас предимно чрез съобщения или през интернет, това определено е огромен червен флаг. Ако на живо се държи дистанцирано и крие емоциите си, лицето му не изразява никаква палитра от чувства, това е тревожен сигнал.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase