Снимка: istock

Няма човек без проблеми. Важно е обаче да се научим да се справяме ефективно с тях, така че да не им позволяваме да пречат на живота и щастието ни. Забавният сайт Bright Side споделя няколко съвета от психолози за разрешаването на проблемите.

1. По-голямата част от проблемите, които имаме идват от детството ни. Учените смятат, че просто трябва да се вгледаме в нашите родители. Как са се държали те? Какви са били техните мотиви, за да ви карат да правите това или онова, да се държат с вас по определен начин.
 
2. Други проблеми са в главата ни. Там си създаваме куп тревоги, които могат да се превърнат в сериозен проблем за нас. Те обикновено са под формата на вътрешни диалози, като „Трябваше да се държа различно“, „Не отговорих добре“, „Той/тя се държа така, защото...“ и т. н. Няма как да обясним чуждите действия по ред причини. Опитвайки се да разнищим причините и да си обясним чуждото поведение, ние се сблъскваме с проблемите, които си създаваме.
 
3. Грижете се повече за себе си и по-малко за оценките на хората за вас. Може би няма човек, който да не сравнява себе си с другите. Това е лош и безполезен навик. Всеки има своите силни и слаби страни, успехи, привлекателност, мечти. Хубаво е нечии постижения и идеи да ни вдъхновяват, но ако през повечето време се самосъжаляваме и сравняваме с другите какво те имат, а ние не, то тогава унищожаваме собствения си живот.
 
Не на последно място, не бива да определяме мечтите си и решенията си въз основата на това какво ще си кажат другите за нас. Какво мислят те, не е наша работа. За нас е важно да се грижим добре за себе си.
 
4. Излизайте от зоната си на комфорт. Този съвет е добър и се отнася за всички сфери на живота. Без значение дали става въпрос за любов, развитие в кариерата, когато искаме да променим нещо в живота си и т. н.
 
Всичко по темата вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 месеца

До Deep Zone - Не, глупендер. На 26 години ме интересуват физка, инвестиции, бизнес развитие, комуникации и програмиране. Ти имаш личен пример и завършва с "така че". Сефте викаш, човек получва инфракт и умира (че и като куче ... не можа ли, да умре като коте или хамстер?). Къде му е кармата на Бат Бойко? Къде му е на Станишев? На Костов? На всякакви герои от прехода? Ето - даже Баневи, сега е получвата компенсации. 2-3 години домашни арести ... за мъките на милиони. ХАХАХА ... Кармирал мозък!

6

Deep Zone

преди 3 месеца

Кармата работи на хиляда процента до тази под мен :) Лично съм виждал за 40те години много доказателства за нея. На 26 години сигурно те интересуват само дискотеките, докато ние, "езичниците", четем книги и се информираме. Връща се още в този живот, имам личен пример,, човек, който тормозеше майка ми за наем като бях малък, получи брутален инфаркт и умря като куче. Така че всичко се връща! Кармата работи със страшна сила!

5

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 1 - Това се нарича завист и е присъща за хора, които искат да обвиняват вски за проблемите си, защото е по-лесно. А и да ... Карма? КАРМА? Сериозно? За 26 години живот, не съм видял ЕДНО доказателство, че КАРМАТА работи, както твърдите вие. Тогава казвате "Ооо, то в другя живот ще се връща" ... Хха, ок! В другия живот! Живо и здрав! С езичници не говоря.