Снимка: istock

Факторите, които определят дали отношенията във връзката ще са щастливи, са много. Уважението и респектът са част от тях. Ако с партньора ви се обичате, но не се уважавате, това поставя връзката ви пред изпитание, дори крие риск от провал. Липсата на уважение в дългосрочен план може да доведе до сблъсъци и конфликти. А когато липсата на уважение е едностранна, например от страна на партньора ви, това може да ви донесе объркване, липса на самочувствие, усещане за нещастна връзка, потиснатост, липса на вяра в любовта.

Но за щастие има и признаци, които подсказват, че сте открили партньор, който винаги ще се отнася с уважение към вас. Това личи от неговото отношение не само към вас, но и към другите хора в обкръжението му. По тези признаци можете да прецените дали той винаги ще ви подкрепя и дори да възникнат конфликти между вас, той ще се отнесе с уважение.
 
1. Той уважава другите жени в живота си.
 
Можете да разберете много за отношението на партньора ви към жените, като се вгледате в поведението му спрямо останалите жени. Ако към вас е любезен и се държи подобаващо, особено в началото на връзката, това е преднамерено поведение и понякога може да е заблуждаващо. Истински ще си проличи какво е отношението му към жените, когато се вгледате към отношението му към жените в семейството му – майка, сестра, приятелки, колежки, близки. Ако в цялостното му отношение към тях прозира уважение, това е една предпоставка да вярвате, че и към вас би се отнасял с уважение във всяка ситуация.

2. Уважава сервитьорите, обслужващия персонал.
 
Това как партньорът ви се отнася с хора, които упражняват обслужващи професии, е показателно за степента на уважение към хората като цяло. Ако той се държи зле със сервитьорката, това може да ви накара да допуснете, че и с вас би могъл да се държи зле след време в конфликтна ситуация. Ако го прави често и без основание, имайте едно наум.
 
3. Уважава себе си.
 
Как бихте могли да уважавате човек, който не уважава сам себе си? Разбира се, че себеуважението е изключително важно. То показва самочувствие, доверие в себе си, гордост с това, което правите. Ако партньорът ви уважава себе си и се отнася сериозно към живота си, това е повод да сте спокойни, че ще проявява и уважение към вас, особено ако и вие уважавате себе си и се гордеете с това, което сте.
 
Всички признаци вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

6

Аз

преди 3 месеца

За отношението към сервитьора е вярно.Важи и за жени, и за мъже. Ако е зъл/зла с него/нея, утре ще бъдеш ти .... Същото е вярно и за роднините от противоположния пол без изключение.

5

Сиса

преди 3 месеца

Аз редовно изцеждам макарите на моя мъж(и на още двама) и уважението е на лице!

4

До № 2, № 7 и № 8

преди 3 месеца

Той си мисли, че всичко това му се полага и едва ли ще се сети да изрази уважение спрямо добрата и послушна булка.