Снимка: Istock

Поставянето на граници в една връзка е важно. Въпреки това много хора отказват да го направят, защото смятат, че така ще влошат отношенията си. Границите обаче са необходимост, която играе роля именно за щастливите отношения, а не за влошаването им. Когато във връзката няма граници, няма и ясни правила. Оставянето на отношенията по течението е рецепта за безконтролното им влошаване с времето. Появяват се поводи за конфликти, неразбирателство, спорове, навлизане в територии, които водят до лош край.

Кои са здравословните граници, които да установите във връзката си за повече щастие и хармония?

1. Самоуважение.

Първата граница, върху която трябва да поработите, е уважението към самите вас. Помислете добре за това с какво не бихте направили компромис, заявете го и го отстоявайте. Това ще ви накара да се чувствате добре, а и ще предизвика уважението на партньора ви. Ако се съгласявате с неговите желания, винаги пренебрегвайки вашите, това автоматично ви прави личност, която не заслужава уважение. А и самите вие ще се уважавате по-малко.

2. Дистанцирайте се от желанието да угаждате.

Угаждането е важно за една връзка. То е начин да покажете любовта си, да изразите привързаността си и желанието да зарадвате половинката си. Но това е различно от това непременно да се стремите да удовлетворявате всяко желание и всяка прищявка. Когато осъзнаете разликата между тези две неща, ще ви е по-лесно да установите границата, в която и двамата се чувствате добре.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase