Снимка: pixabay
fallback

Родителите са различни. Едни са строги, други смятат, че е достатъчно детето да е чисто и нахранено и т. н. Може би няма родител, който поне малко да не се съмнява в това дали добре изпълнява тази си роля. Ако и вие се съмнявате, че се справяте добре, вижте няколко знака, които ще ви убедят в обратното.

Детето ви споделя с вас

За децата е важно да могат да споделят за своите постижения, успехи и щастливи мигове. Но също толкова важно е да могат да ви разкажат, когато имат проблем. А знаем, че малките се нуждаят също като нас възрастните от някого, който няма да ги осъди, който ще ги изслуша и ако им е необходимо да им да де и съвет.

Не мислите, че добрите оценки са всичко

Когато детето ви получи слаба оценка в училище, то не трябва да се страхува да ви каже. От друга страна, ако е изплашено и се страхува от вашата реакция, то ще скрие. Добрите родители могат да обяснят на децата си, че е важно да полагат усилия в това да се справят добре в училище, да не изостават, да трупат ценни знания, и ако детето не се справя с някой предмет, определено ще потърсят решение, което да му помогне да повиши поне малко представянето си.

Уважавате личното му пространство

Може би няма родител, който да не го нарушава, съзнателно или не. Ето защо, ако във вашето семейство всеки уважава личното пространство на другия, значи се справяте добре като родител.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

дъ бест фадър

преди 2 години

Първо му купихме таблет , за да спре да ми сменя каналите, а тази година "Алекса" , че да има с кого да говори и да не ме прекъсва и да не му пита про-100тии. Голяма работа е "Алекса- разкажи ми приказка, алекса - обади се на мишо, Алеска- пусни дисни чанъл. - Абе направо се родихме с майка му .

2

Анонимен

преди 2 години

Кой гледа деца в днешно време бе?Само по-заможните и те си мислят,че са единствени и тяхното отроче е писано яйце,нахалстват все едно светът се върти около тях.Другата крайност е в ромските махали,да не ги коментирам и тях,че...Освен това родител си за цял живот,не само докато детето расте.

1

Анонимен

преди 2 години

Първи и основен знак: Не ги водите да им бият експериментални отрови.

fallback