Снимка: Istock

„Единственият човек, с когото ще прекараш целия си живот, си самият ти.“

Мъдра мисъл, която ни напомня, че най-напред трябва да обичаме себе си, да се грижим достатъчно добре за личността си. Има редица признаци, разкриващи дали един човек се уважава или не, като как се грижи за здравето си, зъбите си, дали поставя граници на личното си пространство. Кои са другите знаци, че уважавате или не себе си?

Консумирате напитки и ястия в чаши и чинии, които не са здрави

Човек, който се уважава, ще изхвърли дори любимата си чаша или чиния, ако види, че има пукнатини, олющени картинки, липсващи парчета. Но има хора, за които това си е съвсем наред, дори и чашата да е леко счупена или чинията да е захабена вече. Такива личности на подсъзнателно ниво смятат, че не заслужават най-добрите неща в живота. Когато се задоволяваме с по-малко, ние не получаваме нещата, които всъщност заслужаваме.

Храната, която ядете

Всеки има своите хранителни навици., Има хора, които ядат всичко, купуват нещо, само защото е на промоция, без да се замислят за неговото качество и как би се отразило на здравето им. Такива хора не ги е грижа за тях. От друга страна, тези, които ценят здравето си, ще се опитат да балансират менюто си така, че да получават повече здравословни храни.

Не на последно място има значение как се храните. Дали си създавате приятна обстановка, подреждате масата красиво или се яде набързо, на пуснат телевизор, докато говорите по телефона. Това отново е липса на уважение към себе си, незнаене на това как да си доставите повече щастие с някои малки, но важни детайли.

Купуване на евтини дрехи с ниско качество

Има хора, които обичат да се ровят в евтините магазини за дрехи, да купуват на килограм дрехи и особено в месеците за разпродажба. Купуват, защото им се струва изгодно, без да се замислят, че може би инвестицията им не е чак толкова добра. Човек, който уважава себе си, има различно поведение на пазаруване на облекло. Обичащите себе си хора, винаги много внимателно обмислят външния си вид и се опитват да купуват висококачествени дрехи или такива, които изглеждат такива, но са на изгодна цена.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase