Снимка: Istock

Контролиращите хора могат да се появят в живота ни от различни страни. Могат да бъдат наши партньори в любовта, приятели, колеги, роднини и близки хора от семейството. Общуването с тях може да се превърне в истинско предизвикателство, пред което е изправена вашата личност.

Едно от най-важните неща е да осъзнаете навреме, че контролиращ човек се опитва да се намесва в начина ви на мислене и да влияе върху действията и решенията, които взимате. За да се справите с неговото влияние, вижте какво трябва да направите, според експерти, цитирани от mindbodygreen.com.

1. Говорете направо.

Когато става дума за конфликт или ситуация, в която не се чувствате добре по някаква причина, директното общуване е един от най-добрите начини за справяне с проблема. Ако в обкръжението си имате човек, който се опитва да ви контролира, намесва се в начините ви да се справяте с живота си, говорете с него направо. Не говорете със заобикалки и забравете за намеците. Контролиращите личности трудно ще се откажат от природата си на дърпащи конците хора, затова действайте направо. Покажете на този човек, че знаете какво прави, че не сте съгласни с това и че искате да регулира поведението си, ако иска да продължите да общувате.

Опишете точно проблема. Обяснете емоциите си и това как точно ви кара да се чувствате с поведението си. Предложете решение на проблема. Поискайте решение и от човека. Докато продължавате да мълчите, нещата няма да се променят.

Ако връзката с контролиращ човек все пак ви е скъпа и ценна, и не искате да я прекратявате заради поведението му, опитайте се да намерите път един към друг, без да се наранявате взаимно. Ако човекът срещу вас също иска да работите върху отношенията си, нещата могат да се подобрят.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 5 месеца

Преди да си успял да си осигуриш самостоятелно жилище и добри доходи, много хора ще контролират живота ти, дори и да не искаш да си го признаеш.

1

Асан

преди 5 месеца

Пари ми дай акъл не ми давай