Снимка: Istock

Всеки е чувал за енергийните вампири и може би всеки има поне по един такъв човек в живота си. Той може да е в лицето на роднина, приятел, колега, съсед, дори любовен партньор.

Енергийните вампири крадат от нашата положителна енергия. Тях лошите неща ги захранват, затова не се учудвайте, ако осъзнаете, че вашият енергиен вампир често търси повод за спор, конфликт с вас. Това го зарежда, а вас изтощава.

Те са в основата на драмата

Енергийните вампири често се оказват драматични, емоционални. Винаги са в центъра на конфликта и много често те го създават. Окаже ли се, че вашите енергийни нива са благоприятни за тях, те ще прехвърлят целия си негативизъм върху вас. Ако се окаже, че сте в конфликт с такава личност, задължително вие ще сте виновни, дори и да не е така. Разбира се, ако се окаже това ваш приятел или познат може да иска да се разтовари от емоциите си, разказвайки ви за тях.

Склонни са да критикуват целта си

Енергийните вампири обикновено са несигурни, въпреки че с поведението си се опитват да изглеждат несломими. Те винаги ще направят така, че да ви накарат да се чувствате че сте им длъжни за нещо. Напомняйки ви стари истории, лоши спомени или пък съвсем дружелюбно да ви поискат услуга, по начин, по който да ви е трудно да им откажете.

Използват ултиматуми

Енергийните вампири са добри манипулатори, не се съмнявайте в това. Винаги когато искат да ви накарат да се почувствате зле, ще ви поставят условия, ще злоупотребяват с минали ваши грешки, тайни. Ще се възползват от вашето търпение, добрина и грижовност, ще ви сравняват с други, за да се почувствате засрамени, ако не искате да направите нещо, което те желаят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

24

не си заслужава

преди 6 месеца

не им обръщам внимание си губя енергията за глупости

23

Хахо

преди 6 месеца

окултни вамп зомби

22

Анонимен

преди 6 месеца

Да напълно вярно има енергийни вампири.Тъщата ми е доста напреднал енергиен вампир. Тя тегли енергия когато е около теб и не е нужно да те ядосва. Аз съм емпат и мога да видя като тегли енергия. Тегли също от тазтояние. Всъщност за развитите вампири разтоянието няма значение. Сгодини живее със семейството ми и не иска да си тръгне защото сме източнок на енергия