Снимка: Istock

Това, което пречи на усещането ни за щастие са негативните мисли, психологическите бариери, постоянното сравняване с другите. Вижте какво мислят някои известни психиатри като Михаил Ефимович Литвак за това как да бъдем щастливи.

Щастието е само страничен ефект от правилно организирания живот

Според психиатъра Виктор Франкъл, щастието, радостта и успехът, са само странични ефекти от добре организирания живот. Ето защо ученият смята, че трябва да правим неща, които ни карат да преживеем и да достигнем до тези усещания и състояния.

Внимавайте как говорите с другите

Когато разговаряте с някого, не забравяйте, че той също има високо мнение за себе си, точно като вие за вас самите. Хората, които срещаме, познаваме, също имат свои собствени възгледи и свои собствени причини да имат такива възгледи. Всеки има своята битка, понякога тя остава скрита за другите, затова е важно да проявяваме разбиране.

Как може някой да ви помогне, ако сами не правите нищо?

Това се отнася за всичко. Искате например да отслабнете, но не спортувате и не следвате здравословен режим на хранене. Или искате да смените работата си, но не търсите нова или не надграждате уменията си. А може би искате да напишете книга, но... Човек винаги се определя от действията си. Никой няма да ви помогне, ако просто продължавате да си бездействате и да казвате на другите, че ще направите това или онова. От друга страна, започвайки активни действия, съдбата рано или късно ви изпраща помощ и чудесни възможности.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase