Снимка: Istock
fallback

Всеки преминава през свои лични трудни моменти. Тогава имаме най-много нужда от подкрепата на любимия ни човек. Понякога тези периоди са само за ден-два, но друг са по-продължителни. Ако любимият ви е изложен стрес, вижте как може да му помогнете.

Разсмейте го

Според редица изследвания, редовният смях помага за отделянето на ендорфини, които пък регулират нивата на стрес. Смехът винаги създава една лекота в душата, така че, ако искате да помогнете на любимия човек, разкажете му нещо забавно, гледайте комедия или направете друго, което знаете, че може да го усмихне.

Имайте позитивна нагласа

В моменти на стрес задържането на позитивно мислене може да стане трудно. Затова се опитайте вие да бъдете този източник на позитивност за партньора ви. Позитивната нагласа не е само да се усмихвате и да забавлявате, тя се изразява и в грижа към другия, попитайте го от какво се нуждае, насърчете го да се грижи за себе си.

Използвайте успокояващи аромати 

Западни изследвания показват, че ароматите и приятните миризми предизвикват положителни ефекти върху нашето психофизиологично състояние. Ароматерапията, която може да си направим и у дома (чрез арома лампи, ароматни клечки или свещи, дифузери) спомага за намаляване на стреса, помага при безсъние, насърчава позитивното мислене, създава усещане за комфорт.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Първа повощ

преди 2 години

Ами ако е все стресиран?

3

Щирлиц

преди 2 години

Какви весели и актуални коментари.Да се посмеем преди сън!

2

Асан

преди 2 години

Веднага го сменяй :)))

fallback