Снимка: Istock

Връзките са истинско предизвикателство. По пътя на развитието на любовта могат да възникнат много изпитания. От справянето с тях зависи дали връзката ще оцелее във времето или ще се разпадне.

Идеята за вечната и хармонична любов витае в съзнанието на всяка двойка, дори при онези, които не гледат толкова романтично и сантиментално на любовта. Всеки иска да живее в щастие и хармония, но всекидневните баналности могат да помрачат това щастие.

Двойките в дълготрайни и продължителни връзки са изправени пред редица предизвикателства. Повечето от тях важат за почти всички връзки. Само че единствено най-силните двойки успяват да ги преодолеят.

Кои са предизвикателствата, които само силните двойки преодоляват?

Различията

В началото на всяка връзка различията са невидими или слабо забележими. Любовта и страстта, които връхлитат партньорите ги карат да бъдат заслепени и да не забелязват разликите в разбиранията и навиците си, което е напълно нормално. Предизвикателството е да преодолеете именно тези различия и да намерите начин да живеете с тях и въпреки тях като едно цяло в хармония. Ако връзката ви е силна и здрава, ще намерите начин да го постигнете. Много двойки обаче се спъват именно на този етап.

Скучният сексуален живот

След утихването на страстта и укротяването на пеперудите в стомаха при много двойки сексуалният живот започва да страда, да доскучава, да става еднообразен. Оттам идва и загубата на желание за интимност. В допълнение се явяват битовите проблеми, споровете, конфликтите, стресът в работата, които внасят още повече напрежение във връзката. Всичко това влияе върху желанието за интимност и може да направи близостта между двама души истинско предизвикателство.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase