Снимка: Istock

Всеки от нас има своите навици, които смята за напълно нормални. От начина на взимане на душ, до подбора на любимите ни храни, всичко това разкрива някакви скрити страни на личността ни. Или поне така смятат западни учени. Вижте кои навици разкриват тайни за вас.

Органична храна

Личностите, които не консумират вредни храни и предпочитат за купуват висококачествена храна без хормони и пестициди, са по-склонни да съдят други хора. Учените смятат, че обикновено те са по-малко алтруистични, но много субективни спрямо другите.

Тен от солариум

От информацията, която стига до нас, знаем че редовното посещаване на солариум крие редица рискове за нашето здраве. Въпреки това, има хора, които все още ги предпочитат.

Учени твърдят, че хората, които харесват изкуствения тен от солариум имат и други зависимости. Например, такива хора имат 6 пъти по-голям риск да станат алкохолици и са 3 пъти по-склонни да страдат от сезонно афективно разстройство (сезонна депресия).

Топъл/студен душ

Още нещо любопитно, до което са достигали западни учени в техните изследвания е, че хората често компенсираме емоционалната топлина, като променяме температурата на водата под душа. Например, колкото повече време човек прекарва под топъл душ, толкова по-самотен се чувства. Хората, които обичат студения душ са сочени за упорити, егоцентрични и не харесват мнението на другите. Трудно могат да изслушат различна гледна точка и рядко биха се съгласили с нея.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

2

...

преди 9 месеца

az ne sum se krila

1

Друг навик

преди 9 месеца

Момиче от моята група в университета ни разказа за свой навик. Докато се приготвяла за лекции - слагане на грим и подбор на тоалет, майка й тичала след нея с чаша мляко в ръка, молейки я да го изпие. Накрая щерката кандисвала, отпивала глътка и ако млякото не било точно с такава температура каквато тя обичала, го изплювала направо на пода. Тази мома беше племенница на един от деканите в нашия ВУЗ. И до днес я настаняват на работа все в престижни институции. Никъде не се задържа дълго, гонят я.