Снимка: istock

Прекарването на време сред природата е свързано с намаляване на нивата на стрес. Нейните цветове и аромати ни карат да забравим за ежедневните проблеми, повишават мотивацията ни и доброто ни настроение. Тъй като невинаги разполагаме с необходимото ни време да бъдем в досег с природата, можем да го направим, като отглеждаме красиви растения у дома. Всяко растение има специална енергия. Така например за кактусите казват, че провокират конфликти. За разлика от тях, тези 5 растения, спомагат за повишаване на положителната енергия в дома. Повече вижте в следващите редове.

Алое вера

Има над 200 вида алое, като някои от тях се използват и за козметични цели. Отглеждано в дома, то елиминира негативната енергия от заобикалящата го среда. Насърчава щастието и помага за регулиране на промените в настроението. Повече за ползите от алое вера може да прочетете тук.

Орхидея

Орхидеята е едно от най-красивите цъфтящи растения, които можете да отглеждате на закрито. Според фъншуй орхидеята подобрява настроението, отпуска ума и повишава нивата на положителната енергия. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase