Снимка: Istock

Без значение колко е пламенна връзката ни с партньора, невинаги имаме енергията и желанието за секс. Умора, проблеми, здравословни неразположения, оказват влияние върху либидото ни. Хубаво е, че има много и различни начини да му повлияем, а ароматите са едни от тях. Вижте кои повишават желанието за секс. Може да се ползват за масаж в комбинация с други масла, ароматерапия, а някои дори да се добавят към храна.

Иланг-иланг

Афродизиак който се използва за повишаване на любовното желание от векове. Смята се, че ароматът му помага за намаляване на стреса, кръвното налягане, умората и повдигане на настроението и за секс.

Жасмин

Вдъхновяващ аромат, който намира приложение в ароматерапията от дълги години. Жасминът има приятен флорален аромат, а според някои проучвания, възбудата в тялото, като сърдечната честота и кръвното налягане, се увеличават с локалното приложение на жасмин, като масло, под формата на лосион за тяло, парфюм. Той ни прави по-енергични. Не забравяйте, че жасминът се предлага и под формата на чай.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase