Снимка: Istock

Нова година е най-подходящото време за равносметки. Това е моментът, в който отново като предишната година си обещаваме да променим живота си. Едни от най-честите обещания са да отслабнем, най-после да сме мотивирани и стриктни в спортуването, да сменим работата си с по-добра. Много често се проваляме с тези обещания.

Ако и с вас е така, вижте какви са причините новогодишните ни обещания да не се превръщат в реалност. В основата сме самите ние.

Приемате маратона като спринт

Една от причините да губите лесно мотивацията си е липсата на търпение. Ако например сте решили да отслабнете и това не се случи още през първите два месеца от новата година, бързо се връщате към старите си вредни хранителни навици. За да успеете наистина да спазите новогодишното си обещание е важно да имате търпение и да не приемате всичко като спринт. Постоянството ще ви помогне да постигнете целите си.

Поставяте каруцата пред коня

Когато си давате обещания да направите нещо през новата година или да промените живота си по някакъв начин, изпреварването на събитията ще ви изиграе лоша шега. Съсредоточете се върху действията, които трябва да предприемете, а не върху крайните резултати. Те ще дойдат след като сте дали всичко от себе си, за да постигнете целите си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase