Снимка: Istock

Коледните и новогодишните празници са колкото прекрасно време от годината, толкова и нагнетяващо напрежение и стрес, особено ако сте обвързани. Прекарването на почивните и празничните дни и вечери с роднини и близки може да е истинско предизвикателство. Приготовленията около празниците, финансовият аспект, подаръците, планирането – всичко това може да повиши нивата на стрес до небето и да създаде почва за конфликти, с които почти всяка двойка се сблъсква всяка година.

За какво най-често се караме по празниците?

Традиции

Когато сте в собственото си семейство и празнувате в тесен кръг, вероятно традициите, които следвате от години са ви добре познати и ги спазвате всяка година. Когато обаче отидете на гости у роднините на половинката си, неговото семейство може да има свои традиции, които следва. Възможно е различията ви да създадат условия за възникване на пререкания, които да прераснат в конфликти и да помрачат посрещането на празниците.

Пари за подаръци

Финансовият аспект на празниците няма как да не остане незасегнат, дори да разполагате с голям бюджет. Предпочитанията за това как да бъдат похарчени парите за подаръци често са различни и предизвикват конфликти в двойките. Ако бюджетът е ограничен, поводите за спорове и пререкания стават още повече.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase