Снимка: Istock
fallback

„Характерът е следата от връзката.“ - Кристофър Болас, психоаналитик

Според специалиста, ние се развиваме, събирайки частици от взаимоотношенията около нас и ги фиксираме несъзнателно към нашия темперамент. Връзката с родителите е първата, която изграждаме, но която ни белязва за цял живот, понякога отрицателно, ако сме отгледани от нарцистични родители. Дали вие сте, вижте в следващите редове. 

Често чувствате вина

Нарцистичните родители, обикновено са „емоционално глухи“, фокусирани върху собствените си проблеми, емоции, за да чуят тези на децата си. Някои деца са по-чувствителни и се нуждаят от повече внимание, любов, но тъй като не ги получават, те често подхранват надеждата, като жертват самочувствието си. Започват да мислят, че проблемът е в тях, че не слушат достатъчно и затова родителите им често ги критикуват, карат им се. За жалост, това усещане продължава и във вече порасналото дете, което винаги се съмнява, дали е достойно да получи обич и уважение в работата, любовни връзки.

Срещате нарцисизъм в другите си отношения

Един от признаците на нарцистичния родител е неговата избухливост, често с цел манипулация, думи, които карат детето да се чувства зле от това, че иска нещо, че иска да изрази мнение, да сподели емоции, особено в конфликтни ситуации. Тогава, детето отново се чувства виновно и на един по-късен етап от живота си като възрастен индивид е склонно да създава връзки с нарцистични партньори, да се събира с нарцистични приятели.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

Нарцисите не възпитават, на тях децата им пречат.

2

Глупости на търкала

преди 3 години

с такива простотии ни втълпяват ,,другата нормалност"

1

Ямболски цървул

преди 3 години

Майка и татко са много възпитани .Аз съм ***.Средата ме научи да бъда такъв.Улицата.Израстнах 90- те години.А те са израснали 70-те. Направете си сами изводите защо е така.

fallback