Снимка: Istock

Всеки би искал да общува с интелигентна и умна личност, защото разговорите с такъв човек имат друга стойност.Тези положителни качества могат да бъдат предадени чрез нашите действия. Или казано накратко – как да покажете, че сте умни, без да го казвате.

Винаги бъдете навреме

„Човек, който се осмелява да губи и един час от времето си, не е открил стойността на живота.“ – Чарлз Дарвин

Колко често закъснявате, дори за срещи с приятели? Да бъдеш навреме, означава да демонстрираш своето самосъзнание и чувство за отговорност. При някои хора закъсненията са лош навик, а това ги кара да бъдат възприемани от останалите като ненадеждни и недисциплинирани. Черти, които не се свързват с умния човек, защото този, който постига своите цели е господар на своето време.

Бъдете добър слушател

Помислете си само, когато вие разговаряте с хората, колко от тях наистина ви слушат. Очите им дали са съсредоточени върху вашите, докато говорите. Как се включват в разговора с вас, дали ви дават умни съвети или са някак разсеяни. Да бъдеш добър слушател, включва и способността да контролираш импулсивните мисли, но да бъдеш възприемчив към думите на другия, да имаш уместни реакции.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase