Снимка: Istock

Няма човек, който да не мечтае за хармонична любовна връзка. Истината е, че само с мечти нещата няма да се получат между нас и партньора ни. Има три съставки, три градивни елемента, липсата на които ни обрича на нещастие и загуба на време. Вижте кои са и как да ги приложите във вашите взаимоотношения.

Силно приятелство

Едни от най-стабилните любовни връзки са тези, в които партньорите са най-напред приятели, а след това любими. Истинското приятелство между половинките включва:

Сходно чувство за хумор, споделяне на шегите, начини да накараме другия да се усмихне и той нас. Намиране на начини да се забавляват заедно, умение да пътувате, да се справяте в неочаквани и не толкова приятни ситуации. Всичко това „предсказва“ бъдещето на една двойка.

Уважение към мисленето на партньора. Ако двама души не уважават мнението си, те никога няма да споделят своите страхове, мечти, няма да си искат съвети, няма да очакват подкрепа, няма да проявяват интерес един към друг.

Общи интереси. Няма как да се припокриваме във всичко, но е важно да имаме допирни точки, интереси, защото ако те липсват, с времето ще осъзнаем, че се отегчаваме един от друг. Истинското приятелство се надгражда с годините. Когато сте приятели с партньор, никога няма да се отегчите един от друг.

Усещането за дом

Има редица неща, които пречат или създават усещането ни за дом, комфорт. Но е важно там, където сме с половинката си да има хармония, сигурност, удобство, за да бъдем наистина продуктивна двойка. Какво означава да се чувстваш като у дома си?

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase