Снимка: Istock
fallback

Срещите и любовта на 40 невинаги са лесни. От една страна човек е оформен и осъзнат, достатъчно зрял, за да знае какво иска от живота и какво търси в партньора си, но от друга – нещата съвсем не стоят като на 20 и 30.

На 40 може би вече имате свои собствени деца. Вероятно имате и развод зад гърба си. Приятелите, с които контактувате и общувате по-активно сигурно се броят на пръстите на едната ви ръка. Родителите ви са остарели, налага се да проявявате повече грижи за тях. Изобщо животът с напредване на възрастта, макар тя и златна възраст на разцвета на силите, става по-труден и сложен. Има много обстоятелства, които могат да помрачат срещите ви и да направят влюбването не толкова лесно, колкото е било на 20.

Кои са причините срещите и любовта на 40 доста често да се оказват по-трудни?

По-трудно ви е да се справяте с промените

За хора на 40-годишна възраст с изграден характер и установени навици е по-трудно да се справят с промените, да свикват с новостите, да се напасват с характери на нови половинки и тепърва да изграждат хармония. Още по-трудно е, ако сте били дълго време необвързани и сте навлезли в тази златна зряла възраст. Промените и свикването в такива случаи стават още по-трудно. Психически цялото това напрежение се отразява негативно на много хора в тази възраст, защото неминуемо в главата си сравняват как е било преди, как е сега и защо се чувстват по различен начин, въпреки че са открили нов потенциален партньор.

Факторът „развод“ може да доведе до усложнения

Разводът зад гърба ви винаги може да предизвика сложни ситуации, конфликти, трудности в разделянето на имущество и деца. Процесите, през които човек преминава в такива ситуации, често са твърде сложни и партньорът ви може да не издържи на напрежението.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

до 26 и 27

преди 3 години

Ти говориш за съквартиранти и комунално живеене, а не за любов.

26

за да се съберат

преди 3 години

заедно в единия апартамент, а другия да дадат под наем или ако нямат жилища, да плащат общо един наем за двустаен и същевременно да си помагат един на друг - тя ще готви, той ще върши специфично мъжките дейности в един дом и т.н.И като се намерят двама такива, най-напред преценяват дали могат да се изтърпят в едно жилище. Като се съберат, случва се и да се харесат любовно.В София такива случаи хич не са малко. Ако са с още непораснали деца обаче става сложно и рядко се събират такива.

25

До Бай Благой (25)

преди 3 години

и до 23Пропускате нещо много важно.Не са един и двама тези, които по някаква причина са останали сами след 40-годишна възраст. Едни не са срещнали подходящия човек, други са се развели или са овдовели, някои са имали специфични причини да не се задомят рано и неусетно са минали 40 г.И какво става след това?Установява, че трудно свързва двата края след като родителите му си отидат от този свят. По същата причина някои се сблъскват и с битови проблеми.И търси подобен човек, за да се

fallback