Снимка: Istock
fallback

Връзките са сложни и много неща могат да се объркат с годините. Колкото повече време двама партньори са заедно, толкова повече проблеми могат да се появят. В началото на всяка връзка нещата са прекрасни, безоблачни и щастливи. С течение на опознаването, с появата на различни ситуации, в които се проявява индивидуалното разбиране за реакции и изявяване на мнение, нещата могат много да се усложнят. Появяват се недоволства, несъгласия, неодобрение на ценностната система и мисленето на другия. Резултатът може да е катастрофален за връзката.

Някои признаци в такива случаи показват, че е време да потърсите съвет от психолог или семеен терапевт, който би могъл да ви помогне да спасите връзката си. Той ще набележи проблемните точки и ще насочи вниманието ви как да действате правилно.

Кои са признаците, че трябва да отидете на терапия за двойки?

Партньорът ви не ви изслушва и не ви разбира

Вероятно трябва да потърсите помощта на терапевт, ако разговорите са станали изключително трудни. Говорите, но не се разбирате, не се изслушвате. Партньорът ви не иска да чуе онова, което му казвате и се оказвате в задънена улица при всеки спор.

Карате се за едно и също

Каквото и пререкание да възникне, винаги достигате до един и същи проблем, който стои като отровно жило и убива връзката ви. Той остава неразрешен и при всеки удобен момент изниква и застава между вас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback