Снимка: istock

олкото и различни да са хората, когато станат родители неусетно започват да придобиват сравнително сходни навици към децата си, които понякога ги поставят в комични ситуации. И тъй като всеки родител иска най-доброто за детето си, иска да го предпази от всички чудовища, които се крият под леглото, иска да не се опари от супата, когато се храни, и най-вече има чувството, че детето му е малко, колкото и реално да е пораснало то, всичко това кара повечето родители да изпадат в някои сходни смешни ситуации.

Вероятността да се припознаете в някои от следните смешни родителски действия е голяма.

Говорите бавно и изразително дълго след като детето ви е проговорило

Свикнали сте малкото ви детенце да не ви разбира, затова му говорите протяжно, бавно и отчетливо. Този навик се вкоренява у много родители, които продължават да се обръщат така към децата си дълго след като те са проговорили свободно.

Използвате бебешки език при пораснали деца

Това е една от най-смешните и забавни картинки, погледната отстрани – родител, който с глезещ и бебешки тон говори на дете, което вече е в състояние дори да каже някоя мръсна дума. Вярно е, че на повечето родители не им се иска децата им да порастват, но бебешкото говорене е неприемливо, според специалисти и педагози даже и в бебешка възраст.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase